zondag, maart 19, 2006

Feestje

Het was hard werken de afgelopen dagen. Vandaag hadden we namelijk ons eerste afscheidsfeestje. We hadden wat vrienden uitgenodigd voor een uitgebreide lunch bij ons thuis, dus er viel flink wat voor te bereiden. Christine was gisteren al bezig om allerlei heerlijke dingen klaar te maken: vruchtensalade, een bonenschotel, aardappelsalade, salsa, brownies, chocolate chip cheesecake, chocolate chip cookies en banana pudding. Verder hadden we nog een lading 'barbecue pork' (gemaakt door Christines vader) in de vriezer liggen, dus dat hoefden we alleen maar op te warmen. En ik stond vanochtend al om 7 uur te barbecuen om een overheerlijke 'brisket' te maken. Dat lijkt een beetje op klapstuk, van dat taaie vlees, en als je dat nou 4 tot 5 uur op de barbecue roostert (op indirect vuur), dan is het heerlijk mals.

Ook moest de benedenverdieping van ons huis worden versierd, evenals de gehuurde partytent (voorzien van een heteluchtkanon) in de tuin. Slingers, Amerikaanse vlaggetjes, rode, witte en blauwe balonnen en nog meer gezellig spul. Klokslag 12 uur arriveerden de eerste gasten, bij elkaar zowat een man of 20 als we alle kinderen meetelden. Het was een gezellige, drukke boel. En ja, we zijn ook weer verwend met allerlei leuke, creatieve cadeaus. Cadeaubonnen voor een Amerikaanse boekenwinkel en een bouwmarkt, een mooi fotoboek van Nederland, een boekje over emigreren, een paar bijzondere vazen, een CD-Rom met toepasselijke filmpjes en muziek, een bijzondere klok met plaatjes van speciale gebeurtenissen uit ons leven hier in Nederland en voor de kinderen een paar 'klompenslofjes'. Het was wat ons betreft een geslaagd feestje en we hopen vooral dat het geen echt afscheid was. We zullen iedereen vast nog wel eens zien, is het niet wanneer wij op bezoek zijn in Nederland, dan wellicht straks bij ons in North Carolina.

Inmiddels zijn alle sporen van het feest weer uitgewist. Pffft ... we zijn behoorlijk afgepeigerd. Even een stukje voor de weblog schrijven, nog even kijken op welke banen ik de komende dagen ga solliciteren (ik zag een stuk of 5 interessante jobs op internet) en dan straks lekker slapen. Op naar het volgende afscheidsfeest: volgend weekend met papa, z'n vriendin, m'n zus met haar gezin en alle ooms, tantes, neven en nichten met kinderen en aanhang.

2 Reacties:

At zondag, maart 19, 2006 7:27:00 p.m., Blogger Petra schreef...

Ah ze hebben nu dus ook cloggy's de kinders. Lief....
Veel sterkte met al het afscheid nemen.....
Groetjes Petra

 
At zondag, maart 19, 2006 7:42:00 p.m., Blogger Annemiek schreef...

Het afscheid nemen is begonnen, soms best moeilijk, maar zoals je zegt, het hoeft niet voor altijd te zijn.
Sterkte ermee.

 

Een reactie posten

<< Home