maandag, februari 06, 2006

Plassende varkens en verzekeringen

De titel van deze bijdrage geeft het al aan. We hebben een uitermate gevarieerd weekend achter de rug: leuk en productief. Maar laat ik met het leuke beginnen. Afgelopen zaterdagmiddag zijn we met de kinderen naar boerderij 't Geertje gefietst. Deze biologische boerderij, zoals dat zo mooi heet, ligt in de polders net buiten Zoetermeer op slechts een paar kilometer van ons huis. Men maakt er allerlei producten zelf en je kunt er overal vrij rondlopen. Ontzettend leuk voor kinderen en inderdaad, ook die van ons hadden het enorm naar hun zin tijdens hun eerste bezoek aan deze wondere dierenwereld. Emily was door het dolle heen en rende op elk beest af dat z'n kop door het hek stak. Snel even aaien, een opgetogen gilletje en doormarcheren naar het volgende dier. Het maakte niet uit wat voor dier het was, van haan tot koe en van geit tot paard, ze wilde alles aanraken. Matthew vond het ook reuze leuk en zat overal met z'n handjes aan, hoe vies het ook was. En aangezien hij sinds een dag of tien ook best aardig kan lopen, wilde hij vooral lekker zelf stappen en dan liefst in een richting die afweek van de door papa en mama voorziene route. Alles bij elkaar was het een geslaagd uitstapje, ondanks het wat minder appetijtelijke aanzicht dat twee varkens ons boden. De één stond stevig te plassen en de ander stond er pal achter en liet de klaterende goudgele waterval zo in z'n bek verdwijnen. Recycling in optima forma. Proost!


Naast dit geslaagde uitstapje hebben we ook weer het nodige gedaan voor de voorbereiding van de verhuizing. Zo hebben we inmiddels de nodige spullen verkocht en die werden allemaal dit weekend opgehaald: de airco, een cirkelzaag, twee traphekjes en een wiegje. Ook voor een deckchair, een elektrische babyschommel, een fietsendrager en nog wat zaken hebben we inmiddels de nodige bieders, dus dat gaat ook allemaal goed komen. Verder hebben we onze opslagunit bij CityBox leeggehaald en opgezegd en de eerste lading geheel volgepakte verhuisdozen bij m'n vader in de berging gezet. Dus toch weer een soort CityBox, maar dan gratis. Gisteravond heb ik bovendien bij OOM Verzekeringen een aanvraag ingediend voor een aantal verzekeringen: ziektekosten, ongevallen en rechtsbijstand. Dit alles met een looptijd van 5 maanden vanaf ons vertrek uit Nederland, ervan uitgaand dat ik binnen die periode wel een baan zal hebben met bijbehorende regelingen voor verzekeringen. Alles konden we mooi op de website invullen en berekenen, dus nu alleen nog wachten op de acceptatie. OOM is één van de weinige specialisten in verzekeringen voor mensen die naar het buitenland gaan. In tegenstelling tot de meeste buitenlandverzekeraars hebben zij geen eis dat je in het buitenland inkomen uit werk moet hebben. Bovendien ziet hun aanbod er ook alleszins redelijk uit en hebben we de nodige goede ervaringen van anderen gelezen. Dat is dus ook weer geregeld.

4 Reacties:

At dinsdag, februari 07, 2006 6:51:00 a.m., Blogger Petra schreef...

Oh wat zijn ze al groot!
En ze stappen dus ook al rond. Leuke foto!

"De Goudse" verzekerings maatschappij doet dat soort verzekeringen volgens mij ook. Alleen kun je daar alleen verzekering afsluiten via een tussenpersoon, dacht ik.

Groetjes Petra

 
At dinsdag, februari 07, 2006 10:31:00 a.m., Blogger Marcel schreef...

"De Goudse" heeft inderdaad ook zulke verzekeringen, maar verlangt dat je een baan hebt. Voor expats is dat geen probleem, maar in onze situatie ligt dat natuurlijk anders.

 
At dinsdag, februari 07, 2006 1:25:00 p.m., Blogger Petra schreef...

Hmmm dat wist ik niet.
Jammer, want het is een goede maatschappij.

 
At woensdag, februari 08, 2006 3:05:00 a.m., Blogger kastelke schreef...

Marcel, hoe leuk, die foto waar je schatjes op staan! En zo zien we jou ook eens op een foto'
Eigenlijk is het wel plezierig hé, je huis opruimen en die spulletjes verkopen...
en wedden dat je binnen de kortste keren in Amerika ook weer een heleboel overbodig materiaal hebt verzamelt?!

 

Een reactie posten

<< Home