zondag, juni 25, 2006

We hebben een huis

Dit weekend zijn we weer wezen kijken voor een huis in de buurt van mijn werk. We hadden al wel een reservering voor een heel mooi huis, maar dat komt pas in september beschikbaar. Dus keken we in de tussentijd rustig verder om te zien of we wellicht ergens sneller terecht konden. En dit weekend zijn we daar dus in geslaagd. Ik was het huis op het spoor gekomen op het intranet van Lowe's na een tip van iemand die wist dat ik op zoek was. Op het intranet staan huizen die door andere Lowe's medewerkers worden verhuurd. Ons kent ons, zeg maar.


Het huis is ongeveer 30 jaar oud, heeft twee verdiepingen en biedt zo'n 200 m2 woonoppervlak. Beneden zijn er een grote keuken, een eetkamer en twee woonverblijven. Dat komt hier nog veel voor. Van oudsher was het ene woonverblijf voor dagelijks gebruik, terwijl het andere wat formeler en netter was voor bijzondere gelegenheden. Hoewel dat onderscheid eigenlijk een beetje verleden tijd is, zie je het in de opzet van veel huizen nog terug. Wij zullen dus één kamer (voorzien van open haard) als zitverblijf gaan gebruiken, terwijl de andere het speeldomein voor de kleine boefjes wordt. Het huis is voorzien van een 'wrap-around porch'; een veranda die zich over meerdere zijden van het huis uitstrekt (voorkant en beide zijkanten in dit geval). Dat vinden wij altijd erg leuk. Aan de achterkant is er ook nog een 'screened porch'. Dat is een overdekt terras voorzien van een plafondventilator en afgeschermd met muskietengaas. Daar kun je dus 's avonds heerlijk buiten zitten, zonder te bezwijken onder de warmte of te worden lekgeprikt. De bovenverdieping heeft 4 grote slaapkamers. De 'master bedroom' (de grootste van allemaal en bestemd voor papa en mama) heeft een eigen badkamer. Elders op de verdieping is nog een tweede volledige badkamer. Door het hele huis zijn ingebouwde kasten te vinden. Direct achter het huis staat een garage voor 3 auto's.


Hoewel het huis qua uiterlijk wat minder aansprak dan het huis waarvoor we een reservering hadden, hebben we toch besloten om het te doen. Niet alleen omdat het direct beschikbaar is (nadat de eigenaren klaar zijn met wat onderhoud), maar ook vanwege de veel gunstiger ligging ten opzichte van de belangrijkste woonkernen en verbindingswegen. Binnen 10 minuten kan ik op kantoor zijn en de dorpjes Wilkesboro en North Wilkesboro met alle winkels en voorzieningen zijn in 6 tot 8 minuten bereikbaar. Bovendien is het een hele mooie en rustige buurt, de mooiste die we op onze huizenjacht zijn tegengekomen. De buurt heeft een eigen zwembad waarvan de bewoners gebruik kunnen maken, tenminste, als je daarvoor betaalt aan de vereniging van eigenaren. En niet onbelangrijk; het huis is $100 goedkoper dan dat andere huis. Voor $850 per maand (zo'n 680 euro) mogen wij er wonen en dat is best schappelijk.

In het weekend van 15 en 16 juli willen we het huis gaan schoonmaken en inrichten. Diverse hulptroepen hebben zich gelukkig al gemeld, dus dat moet lukken. In de tussentijd zullen we wel wat dingen moeten kopen, zoals een wasmachine, een droger, televisies en meer van dat spul. Ook moeten we water, elektriciteit, telefoon, verzekering, kabel en internet gaan regelen. Een hoop gedoe, maar in ieder geval is het wel plezierig dat we nu snel weer ons eigen plekje hebben. Dan kunnen we weer even vooruit tot de volgende verhuizing in 2008, wanneer de IT-afdeling van Lowe's naar Mooresville verkast. Daar moeten we nog maar even niet aan denken.

7 Reacties:

At zondag, juni 25, 2006 9:08:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

he hoi

helemaal leuk....je zei dat de buitenkant jullie niet echt aanstond....ppff...ik vind het helemaal leuk...heeeeeeel anders dan in florida maar echt tof....de veranda der helemaal omheen....en echt enorm veel ruimte van binnen...kan niet wachten tot de fotos van binnen...spannend he....
gefeliciteerd met jullie eigen plekje....
en voor 850,- mooi prijsje....zal maar niet zeggen wat wij betalen...pppff...

groetjes

esther

 
At maandag, juni 26, 2006 2:11:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Sjieke hut hoor! En dan komt de Lowe's klantenkaart nattrulijk mooi van ps ;)

 
At maandag, juni 26, 2006 2:21:00 p.m., Blogger Petra schreef...

Leuk!!!
En wat je wel kan stellen met een mega grote porch. Hartstikke fijn dat jullie binnen nu en een paar weken een eigen plekje hebben.
Groetjes Petra

 
At maandag, juni 26, 2006 3:14:00 p.m., Blogger Annemiek schreef...

Leuk optrekje! Proficiat met jullie eigen stekje.

 
At maandag, juni 26, 2006 3:35:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

Gefeliciteerd met jullie paleisje! Klinkt allemaal erg goed en op de foto's ziet het er ook heel leuk uit!

 
At maandag, juni 26, 2006 8:02:00 p.m., Blogger Marcel schreef...

Dank voor alle gelukwensen. En eh, jullie horen ons zeker niet klagen, hoor. We zullen het in ons nieuwe optrekje best wel kunnen uithouden.

 
At donderdag, juli 06, 2006 12:47:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Ziet er goed uit Marcel, mooi ruim huis en lekker wat ruimte er omheen.
Sterkte met schoonmaken en inrichten, maar jullie hebben straks wel iets dat je dan naar eigen believen kan inrichten en echt jullie "home" is.
Gefeliciteerd!

 

Een reactie posten

<< Home