dinsdag, oktober 31, 2006

Monsters aan de deur

Vanavond was het dan zover: Halloween. En dat betekende heel veel monsters aan de deur. Maar niet alleen monsters vereerden ons met een bezoek. Prinsessen, spinnen, Powerrangers, piraten, Spiderman, paarden en Winnie de Pooh waren ook van de partij. Uiteraard kwamen ze allemaal voor hetzelfde: snoepgoed. Liefst héél véél snoepgoed.

Het was een drukte van jewelste in onze buurt. Auto's reden af en aan met papa's, mama's en kinderen. Ze stopten bij elk huis waar de verlichting bij de voordeur brandde, want dat is het teken dat er met Halloween wat te halen valt. Ons huis was duidelijk versierd, met een pompoen, verlichte spoken en een pad gemarkeerd door witte papieren zakjes met waxinelichtjes erin van de rand van de weg tot aan onze veranda. Niet te missen dus: ook bij ons viel wat te halen. En dat hebben we geweten. Zeker 130 kinderen kwamen bij ons aan de deur, zodat ik rond half acht genoodzaakt was om nog even snel naar de supermarkt te sjezen om wat extra snoepgoed in te slaan.



Uiteraard zijn we ook met onze koters even bij een paar buren langsgegaan. Ze waren verkleed als indianen in mooie pakjes die Christine voor ze had gemaakt. Dat zag er echt heel leuk uit en ze vonden het prachtig om overal snoepjes te krijgen. Soms konden ze amper wachten tot ze wat toegestopt kregen en graaiden ze gewoon zelf in de bak met snoep die meestal naast de voordeur stond. Gewoon doen of je thuis bent, zeg maar. Wij moesten flink ons best doen om ervoor te zorgen dat ze zich niet gelijk misselijk zouden eten aan alle lekkernijen. En terwijl wij met de kinderen op stap waren, zorgden opa en oma bij ons thuis voor de snoepuitdeling. Reuze handig. Op de foto hieronder zijn onze eigen indianen te zien op de veranda, samen met hun vriendinnetje Chloe. Voor de goede orde: dat spreek je dus uit als Klowie en niet als Gloe. Het was beslist een leuke avond. Nog 365 nachtjes slapen en dan is het weer Halloween.

4 Reacties:

At woensdag, november 01, 2006 9:01:00 a.m., Blogger Petra schreef...

Wowwwwwww 130 kinders!!!!
Ohhhhhh wat een berg..... dan had ik ook bij moeten halen hoor ;-)
Wel heel leuk natuurlijk, hi hi hi.
De kinders zien er prachtig uit.
Groetjes Petra

 
At woensdag, november 01, 2006 2:52:00 p.m., Blogger Petra schreef...

Oh, wat een schattige pakjes, die indiaantjes! Dat gauw nog even meer snoep halen herken ik, is ons ook een keer overkomen de eerste jaren in dit huis.

 
At woensdag, november 01, 2006 7:49:00 p.m., Blogger Annemiek schreef...

Wat zien ze er schattig uit!
Gek he, hoe klein ze ook zijn, snoep verzamelen hebben ze zo door :)

 
At donderdag, november 02, 2006 4:11:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Hey Marcel & Christine -
heerlijk om je blog af en toe ff te "browsen".
Ook onze jongens gingen spontaan op "snoeptocht". Alleen, tja, wat zeg je dan bij de deur als iemand open doet? Gideon (10) dacht gewoon "halloween, trick or treat...", maar onze jongste clown (Levi -7) wist er wel wat op. Het werd dus: "snoep of je leven..." waarop Levi dan iedere keer in stoere (jongens sopraan) stem riep "...of je onderbroek geven..." Een rede voor veel humor dus met een groepje van zo'n 8 kids de buurt door. Helaas geeft jeugd journaal hier in NL nog steeds het accent op griezels en heksen ipv ook duidelijk te maken dat vooral indianen, cowboys, sherlock holmes en vriendelijke spookjes het zijn die dit feest zo leuk maken voor iedereen. Fijn te lezen dat dat dus niet alleen zo is in bijv. Michigan waar ik een paar jaar mocht meekijken, maar ook in "the Carolina's".
lieve groet - Willeke en de mannen

 

Een reactie posten

<< Home