dinsdag, april 11, 2006

We zijn er!

Zo, eindelijk weer even tijd voor een verhaaltje. De afgelopen dagen was daar geen gelegenheid voor. We waren druk bezig met koffers en verhuisdozen inpakken, afscheid nemen en natuurlijk onze vliegreis naar Amerika. Maandagochtend om 9 uur stond de taxibus voor de deur om ons naar Schiphol te brengen. Het was het begin van een voorspoedige, maar wel zeer vermoeiende reis. Onze vlucht vertrok pas om 1 uur 's middags, veel later dan de meeste vluchten naar Amerika die al in de loop van de ochtend opstijgen. Dit betekende niet alleen een evenredig latere aankomst, maar ook dat Emily en Matthew veel meer van slag waren dan bij de vorige reis naar Amerika. Nu schoot namelijk hun ochtenddutje erbij in en dat was tijdens de vlucht best te merken. Toch vind ik dat ze zich best goed hebben gehouden en de helpende hand van oma bracht ons zeker verlichting.

Geheel volgens schema landden we in Cincinnati, waar ik de mysterieuze bruine envelop moest inleveren die ik van het consulaat had meegekregen. Terwijl we de bagage van de band haalden, werd mijn visum verwerkt en na een paar handtekeningen en vingerafdrukken was het vlot voor elkaar. Ik mag me nu een 'permanent resident' van de United States noemen. De volgende vlucht bracht ons naar Charlotte, de grootste stad van North Carolina. Daar wachtte Bill (Christines vader) ons op met een grote gehuurde bus om ons naar huis te brengen. We zaten er aardig doorheen. Pas na 11 uur 's avonds lokale tijd (5 uur 's ochtends Nederlandse tijd) lagen we eindelijk in bed. Helaas werd ik 4 uur later al weer wakker en dat kan ik vandaag goed voelen. Ik val zowat om van vermoeidheid.

Vanochtend hebben we dan onze nieuwe auto opgehaald nadat we eerst bij de verzekering waren langsgegaan om de wagen te verzekeren. Daarna gelijk door naar de dealer die ons heel uitgebreid tekst en uitleg gaf bij alle knopjes en foefjes van onze auto. We zijn zowat drie uur bij de dealer geweest voordat we het parkeerterrein afreden. Het ging er beslist anders aan toe dan bij een dealer in Nederland, maar het was wel leuk om dat zo eens te zien. Alles was bij deze dealer tot in de puntjes verzorgd. En kom je even langs voor onderhoud? Dan kun je meestal blijven wachten en gebruik maken van computers, internet, een koffiecorner, een speelhoek voor de kinderen en nog een aantal voorzieningen. Maar voorlopig hopen we dat allemaal niet nodig te hebben, want de wagen rijdt echt als een zonnetje. Een perfecte wagen om onszelf en onze rotzooi van A naar B te verplaatsen.

Emily en Matthew hebben vandaag lekker buiten gespeeld. Met zonnig weer en zo'n 24 graden is dat natuurlijk reuze leuk, zeker doordat opa Bill de tuin in een soort speeltuin heeft omgetoverd. Via allerlei vrienden en bekenden heeft hij het nodige speelgoed bij elkaar geregeld, inclusief een heel klim- en glijbanensysteem. Nee, de boefjes hoeven zich voorlopig niet te vervelen hier.

8 Reacties:

At dinsdag, april 11, 2006 8:34:00 p.m., Blogger Annemiek schreef...

Fijn te lezen dat het allemaal goed verlopen is. Het is een hele toer die je moet maken. Wat lief van opa om de tuin in een speeltuin te maken!

 
At dinsdag, april 11, 2006 9:20:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

Welkom in Amerika
Klaas
http://usadutch.com/forum

 
At woensdag, april 12, 2006 3:47:00 a.m., Blogger **Katinka** schreef...

hoi Marcel,Ik ben blij voor jullie dat het zo goed gegaan is!Ik begrijp waarom je daar naar toe bent gegaan. Als mijn man zou willen pak ik vandaag de koffers nog in :-D ..nee ik weet wel dat daar veel meer bij komt kijken maar ook wij zijn helemaal weg van North carolina. Ben dan ook heel
benieuwd naar je verdere bevindingen, misschien dat wij ook ooit de stap eens wagen.Heel veel geluk daar en misschien tot ziens in NC (( wij komen in april 2007 weer die kant op )).Groetjes aan iedereen enuh geniet YOUR IN CAROLINA, :-D **katinka**

 
At woensdag, april 12, 2006 10:16:00 a.m., Blogger Wiepster schreef...

Hoi Marcel en Christine en kids.

Heerlijk dat het zo smooth ging allemaal, nu nog wachten op je ssn nummer en dan kan je weer een stap verder.
Veel succes toegewenst door Annewiep, Rod en Ruby vanuit Melbourne Florida

 
At woensdag, april 12, 2006 1:52:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

Moooi, nu kan die American dream eindelijk beginnen! En een beetje jetlag is niet errug; je doet gewoon overdag een tukje en dan ben je tegen middernacht helemaal fit om naar The Daily Show te kijken ;)

 
At woensdag, april 12, 2006 3:11:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

Beste Christine en Marcel,

Fijn dat jullie na een lange reis goed zijn aangekomen. Nu gaat het volgende hoofdstuk van jullie leven van start. Wij wensen jullie veel geluk! Het gaat vast en zeker allemaal lukken.
Komen wel een keer langs als we in de buurt zijn...
Groet, Wilma en Leo, Hazerswoude-Dorp

 
At donderdag, april 13, 2006 3:01:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Fijn om te lezen, dat jullie goed zijn aangekomen na de lange reis.
Na lang wachten is er dan nu eindelijk die nieuwe start, waar al zo lang naar uitgekeken werd.
Heel veel succes en geluk bij het opbouwen van dit nieuwe stuk van jullie leven.

Groet, Marco.
(aka Markro van het AA-forum)

 
At donderdag, april 13, 2006 3:42:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Geweldig dat de reis goed verlopen is! Heel veel geluk en succes toegewenst in in dit nieuwe stuk van jullie leven.

Groet, Karin (onbekende maar jullie avonturen volgende voorbijganger...:-))

 

Een reactie posten

<< Home