maandag, december 15, 2008

Nog drie weken

Het einde van de bouw komt nu echt in zicht. Hoewel de bouwer zijn uiterste best deed om ons nog voor de Kerst in ons nieuwe huis te krijgen, gaat dat toch net niet lukken. De planning was nu zo krap, dat we de verhuizing hebben uitgesteld tot de eerste week van het nieuwe jaar. Dat geeft de bouwer de gelegenheid om alles netjes op te leveren. We hebben vandaag dus toch maar gauw een kerstboom gekocht om het in ons huidige onderkomen toch een beetje feestelijk te maken.

Uiteraard is er in en om het huis weer het nodige gebeurd. Zo zijn de twee 'heat pumps' geinstalleerd die ons huis moeten koelen en verwarmen. Heat pumps zijn eigenlijk warmteverplaatsers; in de zomer brengen ze warmte naar buiten (air conditioning) en 's winters brengen ze warmte naar binnen. Die dingen werken behoorlijk efficient.

Ook zijn de garagedeuren geplaatst (nu alleen de automatische openers nog) en is de buitenverlichting aangebracht. Dat ziet er gelijk weer heel anders uit.



Ook binnen zijn nu zo'n beetje alle lampen en plafondventilatoren opgehangen. De keukenapparatuur (uitgezonderd de koelkast) zit op z'n plaats en het meeste sanitair is geinstalleerd. Het tegelwerk zit er ook zo'n beetje op al viel de kwaliteit hier en daar tegen. De aannemer was het met onze grieven eens en liet de tegelzetter weer opdraven. Toen die er een andere mening op na hield, kon die z'n biezen pakken. Een andere tegelzetter moet het prutswerk nu zo goed en zo kwaad als het gaat, zien te verhelpen.




Een van onze favoriete plekjes in het nieuwe huis is toch wel de entreehal. De grote lamp (een cadeau van Christine's ouders) geeft (letterlijk en figuurlijk) heel veel uitstraling. Zo'n entree zou zelfs een kasteel niet misstaan.


2 Reacties:

At woensdag, december 17, 2008 3:09:00 p.m., Blogger kastelke schreef...

Ach, misschien een beetje later, maar wel een ontzettend leuke start van het nieuwe jaar, met zo'n prachtige woning!!!
Prettige eindejaarsdagen, Marcel!

 
At donderdag, december 18, 2008 11:09:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

Dag Marcel,

Wordt/is heel erg fraai allemaal. Kun je wat meer over de werking van die heat-pumps vertellen?

Groet, Leo

 

Een reactie posten

<< Home