zaterdag, november 08, 2008

Volop bedrijvigheid

Er was weer volop bedrijvigheid in en om het nieuwe huis in de afgelopen twee weken. Om te beginnen het aanbrengen van de 'drywall', de gipsplaten die de binnenwanden en plafonds bekleden. Met een man of acht tegelijk ging dat in rap tempo. Eerst alle platen erop en daarna alle naden en gaten dichten met een soort plamuur. Het plamuren van de 2.70 meter hoge plafonds ging, jawel, op stelten! Vooral voor het plafond van de twee verdiepingen hoge foyer was dat duizelingwekkend. Daarvoor liepen ze op stelten over een 20 cm brede plank die ter hoogte van de tweede verdiepingsvloer over de open ruimte was aangebracht. Blij dat dat mijn werk niet is!





In de tussentijd werd er lustig op los getimmerd. Er werd een trap met platform gebouwd om vanuit de garage het huis in te komen en aan de achterkant werd het 'deck' gebouwd, dat te zijner tijd deels met muggengaas wordt afgeschermd. Zo hebben we dus eigenlijk een veranda en een terras op pootjes, uiteraard met een trap naar de achtertuin. Ik denk dat ik een deel van de ruimte onder het deck ga afdichten om als bergruimte te gebruiken voor tuingereedschap en dergelijke. We zijn erg tevreden met hoe het deck geworden is en kijken er erg naar uit om daar straks lekker te zitten en van de natuur in de achtertuin te genieten. Het eerste hert hebben we daar van de week al gesignaleerd.





Daarna volgde de aanleg van het septic systeem. Eerst plaatsten ze twee betonnen tanks met een pomp aan de zijkant van het huis en werd er een pijp ingegraven van de tanks naar de leiding die al langs de weg was aangelegd. Daarna werden er in ons uitlekveld, zo'n 150 meter verderop aan de andere kant van de straat, drainage buizen aangelegd, die werden afgedekt met een laag speciale grond. Over die grond hadden we ons de nodige zorgen gemaakt, want het zag ernaar uit dat die vreselijk duur zou zijn. Uiteindelijk is dat gelukkig allemaal meegevallen en pakte het enkele duizenden dollars goedkoper uit dan we hadden gevreesd. Dit septic systeem is dus eigenlijk onze riolering. Ons afvalwater komt eerst in de tanks terecht, waar vaste deeltjes bezinken en grotendeels biologisch worden afgebroken. Na verloop van tijd komt wat vloeibaar is in de andere tank terecht, vanwaar het naar ons uitlekveld wordt gepompt waar het uiteindelijk in de grond terecht komt en verder wordt gefilterd.





De afgelopen dagen is op de begane grond de eiken vloer aangebracht. Dat is gelijk een heel ander gezicht. Over een paar weken wordt de vloer op de juiste kleur gebracht. Die kleur kan geheel naar wens ter plekke worden gemengd, zodat die mooi uitkomt bij het interieur dat we voor ogen hebben.





Aan de voorkant is inmiddels ook het nodige veranderd. Daar zijn enkele wanden nu met natuursteen opgemetseld. Nou ja, geen echte natuursteen, maar het ziet er wel bedrieglijk echt uit. Het is gemaakt van beton dat is gegoten in mallen die met echte natuursteen zijn gemaakt en dat vervolgens bijna door en door gekleurd. Alleen een kenner ziet het verschil. Het huis krijgt zo echt 'smoel'.




Vandaag zijn we op pad geweest om graniet uit te zoeken voor het aanrechtblad in de keuken en voor het wastafelmeubel in onze badkamer. Daarvoor gingen we naar een groothandel in Charlotte waar de enorme 'platen' graniet per kleur bij elkaar stonden. Wat een enorme variatie zit daarin. Gelukkig waren we er snel uit. Soms is het best prettig als je een budget hebt dat de keuzemogelijkheden een beetje beperkt houdt. Dat scheelt een hoop tijd. Ook hebben we inmiddels bijna alle lampen en tegels gekocht. Gisteren hebben we voor een prikkie al het meubilair gekocht voor de beide kinderkamers alsmede een dressoir voor onze slaapkamer. Er zit hier in de omgeving veel meubelindustrie (al verdwijnt de productie helaas steeds meer richting China) en die fabrieken houden regelmatig verkopen van producten met lichte beschadigingen. Een 'scratch and dent sale', zoals dat heet. In dit geval zat de fabriek maar drie minuten van ons huis vandaan, dus dat was makkelijk. En ja, tegen pakweg 75% korting zeggen wij natuurlijk geen nee. Voor dat prijsverschil zien we een paar kleine krasjes - zeker voor de kinderkamers - graag over het hoofd.

Deze week gaan ze de buitenboel schilderen en hopen we dat we geen spijt zullen krijgen van onze kleurkeuze. Dat is toch best moeilijk aan de hand van een paar kleurstalen en de kleine proefstukjes die we hadden geverfd. Ook worden de keukenkastjes geplaatst. Genoeg activiteit dus weer en we blijven aftellen. Als het goed is nog een week of zes.

3 Reacties:

At zondag, november 09, 2008 4:19:00 a.m., Blogger Jasmino schreef...

Leuk om de voortgang van jullie huis te zien, het wordt echt prachtig! En zo snel........ Verbazingwekkend gewoon.

Veel plezier met de inrichting!

 
At woensdag, november 12, 2008 4:42:00 p.m., Anonymous Anoniem schreef...

Wat zonde dat 't Lowe's behang aan de buitenkant eraf is ;)

Sjieke hut hoor en sterkte met al de keuzes die voor jullie liggen vwb de inrichting!

cheers, Ivo

 
At donderdag, november 13, 2008 3:10:00 a.m., Anonymous Anoniem schreef...

En bij alle (klus)uitdagingen roepen jullie (sinds 4 november) natuurlijk allemaal in koor:

"YES WE CAN!"

:)

 

Een reactie posten

<< Home